Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί από κοντά το YAVUZ - Στα ανοικτά της Ρόδου το τουρκικό γεωτρύπανο

Freepen.gr - Το Πολεμικό Ναυτικό παρακολουθεί από κοντά το YAVUZ συνοδευόμενο από δύο τουρκικά πολεμικά, μια φρεγάτα Barbaros και μια κορβέτα. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα militaire.gr του Πάρι Καρβουνόπουλου, η σχετική απόφαση ελήφθη το βράδυ του Σαββάτου ενώ έχουν δοθεί σχετικές εντολές.

Η απόφαση ελήφθη καθώς κρίθηκε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί κάποια πονηριά των Τούρκων κι ενώ το γεωτρύπανο έχει προορισμό την Κύπρο. Η απόφαση είχε ανακοινωθεί στη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Στο ερώτημα τι θα συμβεί αν πάει γεωτρύπανο στο Καστελόριζο, ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός: «Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σχέδια, και αυτά τα σχέδια είναι σε γνώση μας, τα έχουμε μελετήσει, έχουν έρθει στο ΚΥΣΕΑ, έχουν εγκριθεί. Δεν θα φτάσουν ως εκεί γιατί θα τους αποτρέψουμε να φτάσουν ως εκεί». 

Το YAVUZ και η συνοδεία του έπλεαν σήμερα το πρωί στα ανοικτά της Ρόδου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail