Κεντρικό μενού η Τουρκία στη συνάντηση Αποστολάκη και Shanahan

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, επισκέφθηκε στην Ουάσινγκτον το Πεντάγωνο, όπου μετά από την επίσημη τελετή υποδοχής συναντήθηκε με τον ασκούντα χρέη Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Patrick Shanahan.

Κατά τη συνάντηση οι δύο Υπουργοί αναφέρθηκαν στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.

Παράλληλα, εξετάσθηκε το άριστο επίπεδο της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ όπως προκύπτει από το πλήθος των κοινών δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν στο πρόσφατο παρελθόν αλλά και από τον στρατηγικό διάλογο των δύο χωρών που έλαβε χώρα για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο ΥΕΘΑ στις τοποθετήσεις του προέβαλε τις εθνικές θέσεις και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες διεθνούς αμυντικής διπλωματίας που υλοποιεί η Ελλάδα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Επισήμανε, επίσης, την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη διερεύνηση δραστηριοτήτων/ενεργειών, εντός του πλαισίου Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με σκοπό την πρόληψη και αποφυγή εστιών έντασης κατά τη διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων.

Καθ’όλη τη διάρκεια των επισκέψεων και επαφών του στην Ουάσινγκτον, ο ΥΕΘΑ συνοδευόταν από τον Πρέσβυ της Ελλάδας στις ΗΠΑ κ. Χάρη Λαλάκο, ενώ επισκέφθηκε την Πρεσβεία της Ελλάδας και παράλληλα συναντήθηκε με το προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο υπηρετεί στην ευρύτερη περιοχή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail