Ξεκίνησε η παραγωγή του πυραυλικού συστήματος S-500

Sputnik / Iliya Pitalev
Freepen.gr - Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ είχε δηλώσει νωρίτερα ότι το σύστημα αντι-βαλλιστικών πυραύλων S-500 θα παραληφθεί από τους Ρώσους στρατιωτικούς τα επόμενα χρόνια, αναφέρει το sputnik.

Ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, Διευθύνων Σύμβουλος του γίγαντα της βιομηχανίας της άμυνας, Rostec δήλωσε ότι η Ρωσία άρχισε πρόσφατα να κατασκευάζει τα συστήματα πυραύλων S-500.

"Αρχίζουμε ήδη να παράγουμε το S-500, ένα πιο προηγμένο σύστημα [από το S-400], οπότε δε θα ήθελα να το συζητήσω τώρα, καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμα από τους στρατιωτικούς μας", δήλωσε ο Chemezov όπως μετέδωσε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Rossiya 1 την Κυριακή.

Σημείωσε επίσης ότι τα συστήματα θα παραδοθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από δοκιμές.

Το S-500 Prometey, γνωστό και ως 55R6M "Triumfator-M", είναι ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων επί των εδάφους - αέρος και αντιβαλλιστικοί, σχεδιασμένοι να αντικαταστήσουν το βλήμα A-135 που χρησιμοποιείται σήμερα και συμπληρώνει το S-400 .

Οι προδιαγραφές του συστήματος παραμένουν επισήμως απόρρητες, αλλά σύμφωνα με αναφορές, το S-500 είναι ικανό να καταστρέψει στόχους έως και 600 χιλιόμετρα μακριά και πιστεύεται επίσης ότι είναι σε θέση να εντοπίσει και ταυτόχρονα να χτυπήσει μέχρι και 10 βαλλιστικούς στόχους σε ταχύτητες μέχρι 7 χιλιόμετρα (4 μίλια) ανά δευτερόλεπτο (περίπου 20 Mach).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail