Οι S-400 θα δώσουν στρατηγικό πλεονέκτημα στην Τουρκία: Για αυτό καίγονται ΗΠΑ & Ισραήλ

Freepen.gr - Το σύστημα αεράμυνας S-400 θα μπορούσε να δώσει στην Τουρκία τον έλεγχο του εναέριου χώρου ενός τμήματος της Μεσογείου και της Συρίας, ένα έδαφος όπου οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ διεξάγουν συστηματικά εναέριες επιχειρήσεις.

Ο λόγος για τον οποίο οι ΗΠΑ είναι σθεναρά αντίθετες με την απόκτηση του S-400 από την Τουρκία οφείλεται στο γεγονός ότι η Ουάσινγκτον και το Ισραήλ ενδέχεται να πρέπει να ενημερώνουν την Άγκυρα πριν ξεκινήσουν μια αεροπορική επιδρομή. Ήδη, τα συστήματα S-400 που αναπτύσσονται από το ρωσικό στρατό στη Συρία ανάγκασαν το Ισραήλ να καταλήξει σε συμφωνία με τη Μόσχα και δεν μπορεί πλέον να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.

"Παρόλο που οι ΗΠΑ κυριαρχούσαν στον αέρα παγκοσμίως, οι S-400 θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τα στελθ αεροσκάφη. Έτσι, ενώ το σύστημα αποτελούν μπεστ σέλερ για το Κρεμλίνο, είναι ένας εφιάλτης για το ΝΑΤΟ", σημειώνει ο Γερμαός δημοσιογράφος Gernot Kramper στο άρθρο του για το περιοδικό Stern.

Σύμφωνα με τον Kramper, η Άγκυρα έμαθε ότι είναι "μόνο ένας σύμμαχος δεύτερης κατηγορίας" μετά την άρνηση να της δοθούν συστήματα Patriot με τους όρους που ήθελε. Επιπλέον, στον πόλεμο εναντίον της Συρίας, ζητήθηκαν από άλλες χώρες που διαθέτουν τα συστήματα αυτά να υπερασπιστούν την Τουρκία.

Τα ακριβά αμερικανικά συστήματα φέρνουν μαζί τους τα βάρη των αμερικανικών επιβαλλόμενων τακτικών περιορισμών. Από την άλλη πλευρά, οι ρωσικές συστοιχίες είναι ικανές να καταρρίπτουν τόσο ρωσικά όσο και αμερικανικά αεροσκάφη. Επιπλέον, η Μόσχα προσφέρει τη μεταφορά τεχνολογίας μαζί με μια επιλογή κατασκευής εξαρτημάτων του S-400 από κοινού με την Άγκυρα.

Το ΝΑΤΟ κινδυνεύει να χάσει την εμπιστευτικότητα της τεχνολογίας τους, εάν η Τουρκία χρησιμοποιεί τα συστήματα S-400 σε συνδυασμό με τις μονάδες των AWACS.

Ο Kramper καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μακροπρόθεσμα, μια χώρα δεν θα σταματήσει στους S-400, καθώς οι αεροπορικές άμυνες λειτουργούν σε συνδυασμό με άλλα συστήματα, καθώς «ακόμη και ένα εντυπωσιακό όπλο όπως το S-400» δεν έχει νόημα να λειτουργεί από μόνο του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail