«Η αγορά των S-400 δημιουργεί απαράδεκτους κινδύνους για τις ΗΠΑ»

AFP PHOTO / Alexander NEMENOV
Freepen.gr - Η αγορά του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από την Τουρκία δημιουργεί "απαράδεκτους κινδύνους" για τις ΗΠΑ, ανέφερε την Πέμπτη αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας, όπως υπογραμμίζει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο Anadolu.

"Το σύστημα ραντάρ θα παρέχει στη Ρωσία στρατιωτικές ευαίσθητες πληροφορίες για το F-35, το οποίο είναι το υψηλής ποιότητας αεροσκάφος πέμπτης γενιάς", δήλωσε ο Andrew Winternitz, υψηλόβαθμο στέλεχος του Πενταγώνου για την ευρωπαϊκή πολιτική και το ΝΑΤΟ στο EU & Foreign Policy Defense Forum 2019 που φιλοξενείται στο περιοδικό Foreign Policy.

"Από την πλευρά μας, δεν υπάρχουν μέτρα που να μπορούν να μετριάσουν τις ανησυχίες μας για αυτό", πρόσθεσε.

Ο κ. Winternitz είπε ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Τουρκία σχετικά με την αγορά και δήλωσε ότι η συμφωνία ήταν ασυμβίβαστη με μια δήλωση κορυφής του ΝΑΤΟ του 2016 που υπογράφηκε από την Τουρκία.

Παρά ταύτα, δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον "ανυπομονεί για μια μακρά συνεχιζόμενη διμερή σχέση με την Τουρκία".

"Η σχέση μας έχει πολλά στρώματα και αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση που έχουμε μαζί τους πρόκειται να παραμείνει και ελπίζουμε απλώς να συζητήσουμε μαζί τους αυτό το θέμα", δήλωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail