Ερντογάν: Θα πάρουμε τους S-400 και τελείωσε. Δε θα κάνουμε συμφωνίες που δε μας συμφέρουν

Freepen.gr - Η Τουρκία δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω από τη συμφωνία αγοράς των πυραύλων S-400 με τη Ρωσία, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 4 Ιουνίου, αναφέρει το κρατικό πρακτορείο Ανατολή.

"Υπάρχει μια συμφωνία, έχουμε αποφασιστικότητα, είναι βέβαιο ότι δε θα κάνουμε ένα βήμα πίσω από αυτήν [συμφωνία S-400]", δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Η Τουρκία αποφάσισε το 2017 να αγοράσει το σύστημα S-400 μετά από παρατεταμένες προσπάθειες για την αγορά συστημάτων αεράμυνας από τις ΗΠΑ χωρίς επιτυχία.

Ωστόσο, αξιωματούχοι των ΗΠΑ προέτρεψαν την Τουρκία να αγοράσει το σύστημα πυραύλων Patriot παρά το σύστημα S-400 από τη Μόσχα, υποστηρίζοντας ότι είναι ασυμβίβαστο με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία απάντησε ότι ήταν η άρνηση των Η.Π.Α. να της πουλήσουν το συγκεκριμένο σύστημα που την οδήγησαν να αναζητήσει άλλους πωλητές, προσθέτοντας ότι η Ρωσία της προσέφερε μια καλύτερη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς τεχνολογίας.

"Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα για τους Patriot, εάν υπάρχει μια θετική προσφορά όπως έκανε η Ρωσία", δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε θετική προσφορά από την αμερικανική πλευρά.

Τέλος πρόσθεσε ότι η προσέγγιση win-win είναι προς το συμφέρον κάθε χώρας. "Αν δεν συμβαίνει αυτό, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε τίποτα".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail