«Ο Τραμπ γνωρίζει γιατί η Τουρκία χρειάζεται τα ρωσικά S-400»


Φωτογραφία: Arda ERDOĞAN-İbrahim KÖRDEMİRCİ
Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ γνωρίζει τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια και γιατί χρειάζεται το ρωσικό σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια συνέντευξη με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, γράφει η yenisafak.com.

"Πιστεύω ότι η συνάντησή μου με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τραμπ κατά τη σύνοδο κορυφής της G-20 θα είναι σημαντική για την εξάλειψη του αδιεξόδου στις διμερείς σχέσεις μας και την ενίσχυση της συνεργασίας μας", δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιοδικό Nikkei Asian Review, την Τετάρτη πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G-20 στην Οσάκα της Ιαπωνίας στις 28-29 Ιουνίου.

"Όσον αφορά τα S-400, ο Τραμπ γνωρίζει τις ανησυχίες της Τουρκίας, γιατί χρειαζόμασταν αυτό το σύστημα και πώς φτάσαμε πολύ καλά σε αυτό το σημείο", δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος ηγέτης είπε ότι η συνάντηση στην Ιαπωνία θα εξετάσει όλες τις πτυχές των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

"Θα εξετάσουμε επίσης τις εξελίξεις στο βόρειο τμήμα της Συρίας", τόνισε.

Οι δύο ηγέτες θα οργανώσουν επίσης μια επίσκεψη του Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο.

Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης ότι το ζήτημα της αγοράς του συστήματος S-400 είναι μια προμήθεια για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών ασφάλειας της Τουρκίας.

"Στην προσπάθειά μας για ένα αποτελεσματικό σύστημα αεράμυνας ενάντια στις απειλές για την ασφάλεια, η μεταφορά τεχνολογίας και η ανάλυση κόστους-οφέλους ήταν προτεραιότητες για εμάς", δήλωσε ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail