Ερντογάν: "Δε θα αγοράσουμε S-400, τους έχουμε ήδη αποκτήσει!"

Reuters
Freepen.gr - Η Τουρκία έχει ήδη αγοράσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400 και θα παραδοθούν τον επόμενο μήνα, δήλωσε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τετάρτη, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η συμφωνία με τη Μόσχα δεν ακυρώνεται.

"Δεν λέω ότι η Τουρκία θα αγοράσει S-400, το έχει ήδη κάνει. Έχουμε σφραγίσει τη συμφωνία", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνεδρίαση Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι η συμφωνία για τους S-400 με τη Μόσχα ήταν ελκυστική όχι μόνο λόγω της τιμής, αλλά και λόγω της μεταφοράς τεχνολογίας και της δυνατότητας κοινής παραγωγής.

Απευθυνόμενος στις ΗΠΑ, που σχεδιάζουν να σταματήσουν τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα F-35 λόγω της αγοράς του ρωσικού συστήματος, ο Ερντογάν επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν ήταν μόνο πελάτης, αλλά και συνεργάτης παραγωγής που επένδυσε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο έργο.

"Θα συναντηθούμε με τον Πρόεδρο (Donald) Trump στην Ιαπωνία στο τέλος του μήνα, όπου έχουμε ήδη προγραμματίσει συναντήσεις. Ελπίζω ότι θα υπάρξει μια κοινή συζήτηση για αυτά τα θέματα", δήλωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail