«Η αγορά των S-400 είναι δείγμα της ισχύος μας και δήλωση ελευθερίας κι ανεξαρτησίας της Τουρκίας»

Freepen.gr - Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σόυλου αποκάλεσε την αγορά των ρωσικής κατασκευής συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400 ως μια δήλωση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας της Τουρκίας κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής εκδήλωσης στην Κωνσταντινούπολη αυτή την εβδομάδα, ανέφερε η τουρκική κρατική υπηρεσία Anadolu.

Ο Σόυλου μίλησε λίγες ημέρες μετά από την επιστολή του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Patrick Shanahan, προς τον Τούρκο ομόλογό του δίνοντας στην Αγκυρα προθεσμία έως τις 31 Ιουλίου, ώστε να αποσυρθεί των ρωσικών πυραύλων από τη συμφωνία πριν εκδιωχθεί από το πρόγραμμα αεροσκαφών F-35.


"Το S-400 είναι μια δήλωση ελευθερίας και ανεξαρτησίας", δήλωσε ο Σόυλου. "Ζητήσαμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες (ένα σύστημα πυραυλικής άμυνας) και δεν μας το έδωσαν. Δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους. Τώρα αγοράζουμε ένα για τον εαυτό μας, επειδή είμαστε αρκετά ισχυροί. Αν ήμασταν αρκετά ισχυροί χθες, θα το είχαμε αγοράσει τότε".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail