Οι Ρώσοι σπεύδουν στην Τουρκία για την εγκατάσταση των πυραυλικών συστημάτων S-400


Freepen.gr - Μια ρωσική ομάδα εννέα μελών θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 27-28 Ιουνίου για την πρώτη εφαρμογή των πυραυλικών συστημάτων S-400 που έχει αγοράσει η Άγκυρα από τη Μόσχα, ανέφερε τη Δευτέρα η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Habertürk.

Σύμφωνα με τον Çetiner Çetin, δημοσιογράφος της Habertürk, Τούρκοι και Ρώσοι αξιωματικοί ασφάλειας ολοκλήρωσαν τον προγραμματισμό της παράδοσης των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων την περασμένη εβδομάδα. Η φόρτωση του λογισμικού έχει επίσης ολοκληρωθεί για δύο συστοιχίες S-400, δήλωσε η Habertürk χωρίς να προσδιορίσει τις πηγές της.

Αναφερόμενος στις ρωσικές διπλωματικές πηγές, η Habertürk αναφέρει ότι η Μόσχα ήθελε να πραγματοποιήσει την παράδοση το συντομότερο δυνατόν λόγω της αυξημένης πίεσης της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα έναντι της αγοράς S-400.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Patrick Shanahan απέστειλε επιστολή στον Τούρκο υπουργό Άμυνας Hulusi Akar την Πέμπτη, στην οποία περιγράφεται λεπτομερώς πώς η συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35 θα ανασταλεί μέχρι τις 31 Ιουλίου, εκτός αν αποσυρθεί η Τουρκία από την προγραμματισμένη αγορά των ρωσικών αμυντικών συστημάτων .

Για να αποφευχθεί πιθανή αναστολή της παράδοσης, οι Ρώσοι θέλουν να ολοκληρώσουν την παράδοση του πρώτου πυραυλικού συστήματος S-400 μέχρι τις 15 Ιουλίου, γράφει το άρθρο.

Σύμφωνα με την Habertürk, οι S-400 θα τοποθετηθούν στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας και τις ακτές της Μεσογείου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail