Η Ρωσία ξεκινά την παράδοση των S-400 στην Τουρκία μέσα σε 2 μήνες κι έχει ήδη εκπαιδεύσει τα πληρώματα


REUTERS/Tatyana Makeyeva
Freepen.gr - Τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400 θα αρχίσουν να φτάνουν στην Τουρκία μέσα σε δύο μήνες, λέει ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής εταιρείας άμυνας Rostec, Σεργκέι Τσεμέζοφ παρά την προειδοποίηση της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα ότι η συμφωνία θα μπορούσε να απειλήσει τη συνεργασία τους.

«Θα ξεκινήσουμε την παράδοση των S-400 στην Τουρκία μέσα σε δύο μήνες», ανακοίνωσε ο Τσεμέζοφ την Παρασκευή κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF). Σημείωσε ότι η συμφωνία εισήλθε ήδη στα τελικά στάδια και ότι η Τουρκία είχε πραγματοποιήσει εγκαίρως όλες τις πληρωμές.

Ο Τσεμέζοφ ανέφερε επίσης ότι η Ρωσία είχε ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευση των Τούρκων ειδικών για τη λειτουργία του εξελιγμένου πυραυλικού συστήματος μεγάλης εμβέλειας, γεγονός που σηματοδοτεί ότι η συμφωνία είναι κοντά στην ολοκλήρωση, παρά την ισχυρή αντίδραση της Ουάσινγκτον.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail