Συμβατικό αεροπλανοφόρο αντίστοιχο του Queen Elizabeth αλλά με περισσότερες δυνατότητες

Freepen.gr - Το Κρατικό Επιστημονικό Κέντρο της Κρίλοφ θα παρουσιάσει το μοντέλο ενός νέου συμβατικής πρόωσης αεροπλανοφόρου, που θα είναι καλύτερο από το Queen Elizabeth του Ηνωμένου Βασιλείου, ως εναλλακτική λύση από τον προγραμματιζόμενο πυρηνικό αεροπλανοφόρο που σχεδιάζει η Ρωσία. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί στην έκθεση Army-2019 το διάστημα 25 - 30 Ιουνίου.

"Φέτος, θα παρουσιάσουμε ένα αεροπλανοφόρο που διαθέτει μονάδα αεριοστροβίλων με εκτόπισμα περίπου 60.000 τόνων. Σε κάποιο βαθμό, μπορεί να συγκριθεί με τον αεροπλανοφόρο της Αγγλίας, Queen Elizabeth, καθώς είναι περίπου ίσα σε εκτόπισμα., αλλά το μοντέλο του Κέντρου του Κρίλοφ πλεονεκτεί στον αριθμό των αεροσκαφών, των θέσεων απονήωσεις και των αντοχών στον κυματισμό", ανέφερε ο Valery Polovinkin, επιστημονικός διευθυντής του κρατικού επιστημονικού κέντρου Krylov στο TASS την Τρίτη.

"Το πλοίο θα είναι τέσσερις έως έξι φορές φθηνότερς από έναν πυρηνικό", πρόσθεσε.

Καταβάλλονται προσπάθειες για τον σχεδιασμό της φόρμας της γάστρας και την αύξηση της επιφάνειας του καταστρώματος. "Ο τελευταίος παράγοντας θα επιτρέψει τη στέγαση παράλληλων θέσεων απονήωσης και προσπαθούμε να ενισχύσουμε τον εφοδιασμό, καταρχήν, τις προμήθειες καυσίμων αεροσκαφών", δήλωσε ο επιστημονικός επικεφαλής του Κέντρου.

"Είναι ένα πλήρες αεροπλανοφόρο αλλά με ορισμένους περιορισμούς", τόνισε ο Polovinkin.

"Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται για μια εναλλακτική πρόταση με τη συμβατική μονάδα ισχύος, ενώ παράλληλα έχει δημιουργηθεί μια τυποποιημένη σειρά αεριοστροβίλων χάρη στις επιτυχίες του κατασκευαστή της Saturn", ανέφερε ο Πολόβινκιν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail