Αυτός θα βάλει κυρώσεις στην Τουρκία; Τραμπ: Δε φερθήκαμε καλά στην Τουρκία με τους Patriot και φταίει ο Ομπάμα

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο από την Ιαπωνία στο περιθώριο των G-20 ότι η Τουρκία "δεν μπόρεσε να αγοράσει πυραύλους Patriot εξαιτίας της διακυβέρνησης Ομπάμα" και πως η κυβέρνησή του εξετάζει διαφορετικές λύσεις σχετικά με την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

"Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και δεν αντιμετωπίστηκε δίκαια", δήλωσε ο Τράμπ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στην απροθυμία της κυβέρνησης Ομπάμα να πωλήσει τους Patriot στην Τουρκία το 2013.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ο Τραμπ είπε ότι «το βλέπουμε, αλλά είναι ένας δρόμος διπλής κατεύθυνσης».

Ο Τραμπ στάθηκε επίσης στον όγκο συναλλαγών μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ, λέγοντας ότι "75 δισεκατομμύρια δολάρια είναι λίγα. Νομίζω ότι σύντομα θα ξεπεράσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια".

Ανέφερε επίσης ότι θα επισκεφθεί την Τουρκία φέτος. Ερωτηθείς αν θα είναι τον Ιούλιο, είπε ότι η ημερομηνία δεν έχει οριστεί ακόμα.

Εμείς τώρα περιμένουμε οι ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία. Όπως και η Ε.Ε. Ας έχουμε κατά νου ότι ίσως χρειαστεί να αναμένουμε πάρα πολύ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail