Κρίση made in Taiwan - Πεκίνο σε ΗΠΑ: μην υποτιμάτε την αποφασιστικότητά μας

Freepen.gr - Το Πεκίνο προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην υποτιμήσουν την αποφασιστικότητά του να προστατεύσει την κυριαρχία του, καθώς ο επικεφαλής του Πενταγώνου κατηγόρησε αποτελεσματικά την Κίνα ότι υπονόμευσε την περιφερειακή σταθερότητα και παρότρυνε τους συμμάχους να ενισχύσουν τους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους.

Εν μέσω πρωτοφανών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο υπουργός Αμύνης Patrick Shanahan πραγματοποίησε σύντομες συνομιλίες με τον υπουργό Άμυνας Wei Fenghe την Παρασκευή στη Σιγκαπούρη για να συζητήσει μια σειρά ζητημάτων ασφαλείας. Η κινεζική πλευρά χρησιμοποίησε την ευκαιρία να χτυπήσει τα επαναλαμβανόμενα ταξίδια της «ελεύθερης ναυσιπλοΐας» της Ουάσινγκτον μέσω των Στενών της Ταϊβάν και παρότρυνε τις ΗΠΑ να συμμορφωθούν με την αρχή της «μιας Κίνας», η οποία θεωρεί το νησιωτικό έθνος ως αναπόσπαστο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.

"Η κινεζική πλευρά αντιτάσσεται αποφασιστικά στην πρόσφατη σειρά αρνητικών ενεργειών των ΗΠΑ σχετικά με τα ζητήματα της Ταϊβάν", ανέφερε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Αμύνης Ανώτατος Συνταγματάρχης Γου Τσιάν μετά τη συνάντηση.

Η αμερικανική πλευρά δεν πρέπει να υποτιμά την αποφασιστικότητα και την ικανότητα της Κίνας να διαφυλάξει την εθνική της κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail