Μυρίζει μπαρούτι στην Παλμύρα: Γιατί ανησυχούν οι επιτελείς στη Δαμασκό για το ISIS

Freepen.gr - Το Ισλαμικό Κράτος ανακτά τη δύναμή του κοντά στην αρχαία πόλη Παλμύρα, ενώ ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα μάχονται σκληρά στη βορειοδυτική Συρία.

Μιλώντας στον Al-Masdar από την πόλη της Δαμασκού, μια στρατιωτική πηγή δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος ενέτεινε πρόσφατα τις επιχειρήσεις του στην κεντρική Συρία, στοχεύοντας πιο συχνά τον Συριακό Στρατό γύρω από τον κεντρικό δρόμο μεταξύ των πόλεων Al-Sukhneh και Palmyra.

Σύμφωνα με την πηγή, οι εισβολές και οι επιδρομές του Ισλαμικού Κράτους στην κεντρική Συρία είναι καλά συντονισμένες και αποδεικνύουν ότι η τρομοκρατική ομάδα έχει την ικανότητα να σπείρει τον όλεθρο μέσα στη χώρα.

Με τη συνεχιζόμενη μάχη στη βορειοδυτική Συρία που απασχολεί πολλές από τις μονάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού, υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να ξεκινήσει μια ευρεία επίθεση εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ISIS εκτιμάται ότι έχει μια δύναμη μεταξύ 2.000-3.000 τζιχαντιστών στην περιοχή Badiya Al-Sham της κεντρικής και ανατολικής Συρίας κι αυτό αφήνει στην τρομοκρατική ομάδα περισσότερους από αρκετούς τρομοκράτες για να αναλάβει ένα μεγάλο μέρος αυτής της περιοχής της ερήμου.

Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, ο Συριακός Αραβικός Στρατός ίσως αναγκαστεί να σταματήσει τις επιχειρήσεις του στη βορειοδυτική Συρία προκειμένου να ανακόψει το Ισλαμικό Κράτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail