Το Ισραήλ κατηγορεί τη Ρωσία για παρεμβολές στη λειτουργία του GPS στον εναέριο χώρο του

Μoshe Shai / FLΑSΗ90
Freepen.gr - Η διακοπή των υπηρεσιών GPS έπληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ, το Ιράκ, το Ιράν και τη Συρία, όπως ανακοίνωσε το ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού την Πέμπτη.

Αυτός ο ισχυρισμός του ισραηλινού ραδιοφώνου έρχεται μόλις λίγες ώρες μετά την αναφορά της Τουρκίας, της Κύπρου και ελληνικών νησιών για παρόμοιες διακοπές.

Ένας ισραηλινός ραδιοφωνικός ανταποκριτής δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην αεροπορική βάση Hmeimim βρίσκονται πίσω από τη διαταραχή των υπηρεσιών GPS, προσθέτοντας ότι μια αντιπροσωπεία ασφαλείας του Ισραήλ συνεργάζεται επί του παρόντος με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ΗΠΑ για ενδεχόμενες ενέργειες.

Το Ισραήλ έχει βιώσει ανεξήγητες διαταραχές στα GPS στον εναέριο χώρο τον τελευταίο μήνα. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία κατηγορήθηκε γι 'αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχής των Αεροδρομίων του Ισραήλ, εδώ και τρεις εβδομάδες οι πιλότοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με το GPS. Ως εκ τούτου τα αεροσκάφη που κατεύθυνονται στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τέλ Αβίβ χρησιμοποιούν πλέον το σύστημα Instrument Landing System (ILS). 

Απαντώντας στους ισχυρισμούς αυτούς, ο Πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ δήλωσε ότι πρόκειται περί ψευδών ειδήσεων και «δεν μπορούν να ληφθούν σοβαρά υπόψη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail