Go Back mr Tsipras! Ας ξαναπάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι ας είναι αυτονόητα

Ο Τσίπρας το βράδυ των εκλογών έκανε την παρακάτω δήλωση ακριβώς:

«H τελική ετυμηγορία ανήκει πάντοτε στο λαό. Ανήκει σε σας... Αμέσως μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών. Για να είναι τελικά ο ελληνικός λαός αυτός και μόνο αυτός που θα πάρει την οριστική απόφαση...».

Γιώργος Αδαλής

ΔΕΝ ανέφερε πουθενά ότι υπάρχει κάποιο έκτακτο Εθνικό Πρόβλημα. ΔΕΝ ανέφερε πουθενά ότι υπάρχει μια κρυφή ατζέντα η οποία τον οδηγεί σε παραίτηση. Ο μόνος λόγος που επικαλέστηκε είναι η αναντιστοιχία του ποσοστού που είχε το 2015 με αυτήν που έλαβε στις Ευρωεκλογές και τον έφερε 10 μονάδες πίσω από τη ΝΔ.

Ουσιαστικά, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ λέγοντας ότι θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν έχει δικαίωμα από το νόμο να κηρύξει πρόωρες εκλογές. Μπορεί να επιστρέψει την εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης πίσω στον Πρόεδρο ο οποίος στη συνέχεια θα εφαρμόσει όσα λέει ο εκλογικός νόμος. Δηλαδή, να διερευνήσει άν κάποια άλλα κόμματα μπορούν να σχηματίσουν Κυβέρνηση εώς τον Οκτώβριο και αν δεν υπάρχουν η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές. Αλλά αυτό θα το κάνει ο Πρόεδρος κι όχι ο Τσίπρας που 5 χρόνια ηγείται μιας κυβέρνησης σχηματισμού (Σύριζα Ανελ). Αν ο Τσίπρας είχε αυτοδυναμία, θα μπορούσε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές ΟΠΟΤΕ ήθελε ο ίδιος. Αυτό είναι το κομβικό σημείο.

ΑΡΑ, με δεδομένο ότι ο Τσίπρας παραιτήθηκε ουσιαστικά τη νύχτα των εκλογών, ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα να κατεβάζει σωρηδόν νομοσχέδια. Διότι αυτοαναιρείται. Δεν μπορεί να επικαλείται την λαϊκή κυριαρχία προκειμένου να παραιτηθεί ΑΛΛΑ την ίδια στιγμή όντας παραιτημένος, να ΑΓΝΟΕΙ την λαϊκή κυριαρχία και να νομοθετεί!

Τούτο μόνο ένας γνήσιος ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ μπορεί να το πράξει. Ένας απατεώνας που άλλα λέει κι άλλα κάνει. Εγγράφοντας εις τα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Ελληνικό Λαό. Κι ένας τέτοιος πολιτικός δεν είναι απλά ένας απατεώνας αλλά ένας Τύραννος που νόμιζε ότι θα κυβερνά για πάντα...

Γι αυτό και μόνο, στις ΜΕΘεπόμενες εκλογές, δεν θα υπάρχει καν κόμμα με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ που θα κατεβαίνει στις εκλογές… Εδώ είστε κι εδώ θα είμαστε όλοι!

ΥΓ.
Αφήνω αυτή τη φωτογραφία εδώ, για όποιον πιστεύει ότι τελειώσαμε με το Σκοπιανό και τις Πρέσπες...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail