Αυτή είναι η νέα γερμανική φρεγάτα FGS Baden-Württemberg

Freepen.gr - Το FGS Baden-Württemberg, είναι πρώτο πλοίο της νέας φρεγάτας κατηγορίας F125 του γερμανικού ναυτικού, που εισήχθη επισήμως σε υπηρεσία σε τελετή στις 17 Ιουνίου.

Όπως γράφει το navaltoday.com, το πλοίο 149,6 μέτρων τέθηκε σε υπηρεσία παρούσης της υπουργού Άμυνας Ursula von der Leyen, η οποία έφτασε στο Wilhelmshaven μόλις λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του μαχητικού αεροσκάφους επόμενης γενιάς που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του γαλλογερμανικού-ισπανικού σχεδίου στο Paris Air Show στη Γαλλία.

Η FGS Baden-Württemberg τέθηκε σε λειτουργία οκτώ χρόνια μετά την επιλογή της Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) ως κύριου ανάδοχου για την παράδοση τεσσάρων φρεγατών 7000 τόνων που θα αντικαταστήσουν τις οκτώ φρεγάτες της Bremen που λειτουργούν σήμερα με το γερμανικό ναυτικό.

Σύμφωνα με το TKMS, το δεύτερο πλοίο της τάξης F125, το Nordrhein-Westfalen, θα είναι έτοιμο για παράδοση φέτος. Τα δύο τελευταία πλοία σχεδιάζονται να παραδοθούν μέσα στα επόμενα 2 χρόνια.

Οι φρεγάτες είναι οπλισμένες με βλήματα Harpoon και RAM, ένα πυροβόλο 127 mm Oto Melara το οποίο είναι ικανό να πυροδοτεί τα πυρομαχικά με οδηγό Vulcano για επιθέσεις στο έδαφος, δύο 27 mm και πέντε όπλα των 12,7 mm. Θα έχουν ένα πλήρωμα 120 ατόμων, με επιπλέον 70 άτομα για συγκεκριμένες αποστολές.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail