Σοβαρά ζητήματα ασφάλειας του περιβάλλοντος από τη γεώτρηση του Fatih και ύποπτη σιωπή των διεθνών οργανώσεων

Ο ειδικός σε θέματα υδρογονανθράκων και μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών Ηλίας Κονοφάγος μιλώντας στον 98.4 έδωσε μία συγκλονιστική διάσταση τεχνικού χαραχτήρα στην παράνομη γεώτρηση του Τουρκικού Πορθητή Δυτικά της Πάφου.

Όπως είπε οι 18 εταιρείες – υπεργολάβοι – που εργάζονται γι αυτή τη γεώτρηση, γιατί διαφορετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας του περιβάλλοντος για το οποίο η ΕΕ έχει πολύ σκληρό πλαίσιο και κατά τη γνώμη του αυτό θα έπρεπε να αναδειχτεί στη Σύνοδο Κορυφής με κυρώσεις στους υπεργολάβους που αναγκαστικά θα πάγωναν κάθε έρευνα από το Τουρκικό γεωτρύπανο.

Αναρωτήθηκε γιατί οι διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις μονόπλευρα διαμαρτύρονται για τις μελλοντικές εξορύξεις νότια της Κρήτης και για την συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουν εκδώσει ούτε μία ανακοίνωση. Αποκάλυψε ότι η Τουρκία επιχειρεί να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κυβέρνηση στην Τρίπολη της Λιβύης για να δημιουργήσει θέμα ΝΔ της Κρήτης και αναφέρθηκε στον περίεργο ρόλο της Αγγλίας και της BP σημειώνοντας ότι η γεώτρηση της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα έχει πενιχρά αποτελέσματα αλλά πολιτική ουσία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail