«Η κρίση του F-35 μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για την τουρκική αμυντική βιομηχανία»

Freepen.gr - Ο ανώτατος αξιωματούχος της Τουρκίας για την αμυντική βιομηχανία, Ισμαήλ Ντεμίρ δήλωσε την Παρασκευή ότι η συνεχιζόμενη ένταση με τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αποτελεί μια κρίση που μπορεί να οδηγήσει σε ευκαιρίες, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον δε θα μπορούσε να εκτοπίσει μονομερώς την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35.

Μιλώντας σε συνάντηση στην Άγκυρα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικών Βιομηχανιών δήλωσε ότι η κρίση με την Ουάσιγκτον μπορεί να οδηγήσει σε ευκαιρία:

"Κάθε κρίση είναι μια ευκαιρία. Νομίζω ότι αυτό θα δημιουργήσει επίσης ευκαιρίες", δήλωσε ο Ντεμίρ όταν του ρωτήθηκε για τις πιθανές επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων στην αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον Ντεμίρ, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφασίσουν να επιβάλουν κυρώσεις, η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα υποστεί μια δύσκολη περίοδο αλλά θα λάβει μέτρα για να την ξεπεράσει και μια βιώσιμη επιλογή είναι να προωθήσει την εγχώρια παραγωγή.

Ο Ντεμίρ υπενθύμισε ότι εννέα χώρες συμμετέχουν στην παραγωγή αεροσκαφών F-35 stealth. «Καμία χώρα δεν έχει το δικαίωμα να πει "σας βγάζω από το πρόγραμμα". Αυτό είναι ένα ζήτημα που όλοι οι εταίροι πρέπει να αποφασίσουν ομόφωνα», υποστήριξε.

Οκτώ από τους τουρκικούς εργολάβους που συμμετέχουν στο κοινό πρόγραμμα παραγωγής F-35, κατασκευάζουν 937 μέρη για το συγκεκριμένο μαχητικό stealth.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail