Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν σκληρές κυρώσεις στις τουρκικές αμυντικές επιχειρήσεις πέρα από τα F-35

Military_Material / pixabay
Freepen.gr - Η Ουάσιγκτον εξετάζει επιβολή οικονομικών κυρώσεων στις τουρκικές επιχειρήσεις πέρα ​​από εκείνες που κατασκευάζουν εξαρτήματα για το μαχητικό αεροσκάφος Lockheed Martin F-35 εφόσον η Αγκυρα προχωρήσει με την αγορά των ρωσικών πυραύλων S-400, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου τη Δευτέρα, μεταδίδει ο Andrea Shalal και το reuters.com.

H επικεφαλής των εξοπλισμών, Ellen Lord, δήλωσε στο περιθώριο του Air Show στο Παρίσι ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ θεωρούν την Τουρκία ως σημαντικό σύμμαχο του ΝΑΤΟ και την παρότρυνε να εγκαταλείψει τα σχέδια της να αγοράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 έτσι ώστε οι εταιρείες της να συνεχίσουν να κατασκευάζουν κρίσιμα μέρη για ένα ευρύ φάσμα άλλων αμερικανικών συστημάτων όπλων πέρα από το αεροσκάφος F-35.

Η Lord δήλωσε ότι μια κυβερνητική ομάδα εξετάζει ενδεχόμενες κυρώσεις εναντίον ενός ευρύτερου φάσματος των τουρκικών εταιρειών. Είπε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, αλλά η απόφαση να επιβληθούν κυρώσεις θα πλήξει σκληρά την τουρκική βιομηχανία.

"Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις σχετικά με αυτό το θέμα. Ωστόσο, θα ήταν πολύ, πολύ σημαντικό για την Τουρκία".

"Αυτό δεν θέλουμε πραγματικά να το κάνουμε", είπε η Lord και συμπλήρωσε "Θέλουμε να βρούμε έναν τρόπο να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με την Τουρκία".

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις κατασκευάζουν 937 τεμάχια για το F-35. Το Πεντάγωνο σχεδιάζει τώρα να μεταφέρει αυτή την παραγωγή σε εταιρείες των Η.Π.Α. και αλλού, καταργώντας τον παραγωγικό ρόλο της Τουρκίας στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Ραλφ Άκαμπα, πρόεδρος της Raytheon, δήλωσε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις κατασκευάζουν εξαρτήματα για το σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot, αν και η Τουρκία δεν διαθέτει ή δεν λειτουργεί αυτό το σύστημα.

Είπε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις ήταν σημαντικοί, αξιόπιστοι προμηθευτές, αλλά η Raytheon εξετάζει συνεχώς εναλλακτικές λύσεις, βασισμένες σε εκτιμήσεις κινδύνου. Αρνήθηκε να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με το συνολικό ποσό της τουρκικής συμμετοχής στα συστήματα όπλων της Raytheon.

Ο Rick Edwards, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του διεθνούς τμήματος της Lockheed, δήλωσε ότι το πιο σημαντικό πρόγραμμα που περιελάμβανε τουρκική συμμετοχή ήταν το F-35. Ωστόσο, δήλωσε ότι ο αντίκτυπος στην τουρκική βιομηχανία αν ακυρωθούν όλες οι παραγγελίες άμυνας των ΗΠΑ θα ήταν σημαντική.

"Εάν εξαφανιστεί όλη η αμερικανική δουλειά ... αυτό θα είχε πολύ σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στις εταιρείες αυτές", δήλωσε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail