Γιατί τρίβει τα χέρια του το Ισραήλ αν οι ΗΠΑ εκδιώξουν την Τουρκία από τα F-35

Freepen.gr - Το Ισραήλ δεν θα είναι ιδιαίτερα απογοητευμένο εάν η Ουάσιγκτον σταματήσει την παράδοση των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, καθώς η ακύρωση των συμφωνιών με τις τουρκικές αμυντικές εταιρείες θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα κενό για τις ισραηλινές εταιρείες, ανέφερε την Τετάρτη η Haaretz.

Επιπλέον το Ισραήλ που έχει ήδη τα F-35 στο οπλοστάσιό του, μάλλον δε θα επιθυμούσε μια ακόμη χώρα στη Μέση Ανατολή, και μάλιστα η Τουρκία, να τα διαθέτει επίσης.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει δημοσίως την κρίση στις σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, αλλά θα μπορούσε να υποστηριχθεί προσεκτικά ότι το Ισραήλ μάλλον θα ικανοποιηθεί αν δεν προχωρήσει η παράδοση των F-35 στην Τουρκία.

Με βάση μια συμφωνία μεταξύ του Ισραήλ και της Τουρκίας, θα εγκατασταθεί στην Τουρκία κέντρο συντήρησης για κινητήρες των F-35, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις αεροπορικές δυνάμεις της περιοχής.

Αν ο μεγάλος αριθμός συμβαλλομένων Τουρκικών εταιρειών που έχουν υπογράψει για να λειτουργήσουν ως υπεργολάβοι στο έργο, θα δημιουργήσει ένα κενό για να εισέλθουν ισραηλινές εταιρείες, όπως η Israel Aerospace Industries, η οποία είναι ήδη ο υπεργολάβος κατασκευαστής των πτερυγίων των μαχητικών, υπογραμμίζει η Hareetz.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, έχουν ήδη υπάρξει επαφές ανάμεσα σε στελέχη του Πενταγώνου και του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ σχετικά με τη δυνατότητα συγκέντρωσης πακέτου προτάσεων για νέες συμφωνίες με ισραηλινές στρατιωτικές εταιρείες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail