Σταμάτησε η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35 στην αεροπορική βάση της Αριζόνα

ΑΡ

Freepen.gr - Οι Τούρκοι πιλότοι των F-35 δεν πετούν πλέον στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας του Λουκ στην Αριζόνα, καθώς οι Η.Π.Α ανέκαμψαν τη συμμετοχή της Τουρκίας στο πρόγραμμα F-35, δήλωσε το Πεντάγωνο στο Reuters τη Δευτέρα.

"Το υπουργείο γνωρίζει ότι οι Τούρκοι πιλότοι ... δεν πετούν", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας υπολοχαγός Mike Andrews, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

"Χωρίς αλλαγή στην τουρκική πολιτική, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον τουρκικό σύμμαχό μας για την εκκαθάριση της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα F-35".

Το Πεντάγωνο της Παρασκευής δήλωσε στην Τουρκία ότι διακόπτει την αγορά των μαχητικών αεροσκαφών F-35 από την Άγκυρα, εάν η τουρκική κυβέρνηση προχωρήσει στην αγορά του ρωσικής κατασκευής πυραυλικού αμυντικού συστήματος S-400.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail