Οι ΗΠΑ σταματούν την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στα F-35 - Στον "αέρα" όσοι είναι ήδη στη βάση

Military_Material / pixabay
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να σταματήσουν να δέχονται τυχόν επιπλέον Τούρκους πιλότους που σχεδίαζαν να μεταβούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να εκπαιδευθούν σε μαχητικά αεροσκάφη F-35, σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ, αναφέρει το πρακτορείο reuters.com κάνοντας λόγο για σαφή ένδειξη της κλιμακούμενης διένεξης σχετικά με τα σχέδια της Άγκυρας για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

Οι δύο αξιωματούχοι των ΗΠΑ, οι οποίοι μίλησαν στο Reuters αυτή την εβδομάδα με την προϋπόθεση της ανωνυμίας, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η απόφαση να ανατραπεί, εάν η Τουρκία τροποποιήσει τα σχέδιά της. Ανέφεραν ότι η μέχρι τώρα απόφαση ισχύει μόνο για τους επόμενους Τούρκους πιλότες και πληρώματα συντήρησης που θα έφταναν κανονικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν έχει ακόμη υπάρξει επίσημη απόφαση να σταματήσει η εκπαίδευση των πιλότων και των συνεργείων συντήρησης που βρίσκονται τώρα στη βάση πολεμικής αεροπορίας του Λουκά στην Αριζόνα, ανέφεραν οι πηγές. Ωστόσο, το Reuters ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι το βήμα αυτό εξετάστηκε σοβαρά.

Τέσσερις Τούρκοι πιλότοι εκπαιδεύονται σήμερα στη βάση ενώ δύο ακόμη βρίσκονται εκεί κι εργάζονται ως εκπαιδευτές. Πέρα από αυτούς τους έξι Τούρκους αξιωματικούς, υπάρχουν επιπλέον 20 Τούρκοι συντηρητές αεροσκαφών στη βάση που παρακολουθούν εκπαίδευση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail