Οι ΗΠΑ στριμώχνουν την Τουρκία: Πρέπει να διαλέξετε. F-35 ή S-400!

Freepen.gr - Η Αμερικανίδα πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Kay Bailey Hutchison δήλωσε ότι η αγορά του ρωσικού συστήματος πυραύλων από την Τουρκία θα μπορούσε να βοηθήσει το Κρεμλίνο στην προσπάθειά του να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ, ανέφερε το CNBC.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας προθεσμία να ακυρώσουν την αγορά του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 της Ρωσίας και να το αντικαταστήσουν με το Patriot που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Η Hutchison, πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών του ΝΑΤΟ και πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ, δήλωσε στο CNBC την Τρίτη ότι η Ρωσία προσπαθεί να «συνεχίσει να διερευνά τρόπους» για να διαταράξει και να αποδυναμώσει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι ένα ρωσικό σύστημα πυραύλων υπό τον ίδιο στρατιωτικό έλεγχο, όπου θα βρίσκονται και μαχητικά F-35 θα ήταν απαράδεκτο.

"Πρέπει να κάνετε μια επιλογή. Μπορείτε να έχετε το ένα ή το άλλο, αλλά όχι και τα δύο» τόνισε πριν επαναλάβει ότι η Τουρκία βρίσκεται πολύ κοντά στο να χάσει τα αεροσκάφη F-35.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail