Οκτώ καινούρια F-16 Block 70/72 του κουτιού για τη Βουλγαρία με $1.67 δις

Freepen.gr - Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε πιθανή στρατιωτική πώληση στρατιωτικών αεροσκαφών F-16C / D Block 70/72 στη Βουλγαρία με όπλα, συστήματα επικοινωνιών και υποστήριξη για εκτιμώμενο κόστος 1.673 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Οργανισμός Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση που κοινοποίησε στο Κογκρέσο αυτή την πιθανή πώληση στις 30 Μαΐου 2019, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Ωστόσο όπως αναφέρει το defenseworld.net αυτό δε σημαίνει ότι η συμφωνία έχει περάσει. Η Saab Gripen βρίσκεται επίσης στον αγώνα για το βουλγαρικό συμβόλαιο και προηγούμενες αναφορές ανέφεραν ότι η Σουηδία έχει ένα πλεονέκτημα στο θέμα της τιμής σε σχέση με το F-16.

Η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ζήτησε να αγοράσει οκτώ (8) αεροσκάφη F-16 C / D Block 70/72.

Τα αεροσκάφη αυτά θα εξασφαλίσουν ότι η Βουλγαρία θα μπορεί να λειτουργεί αποτελεσματικά σε επικίνδυνες περιοχές και θα ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η Βουλγαρία βασίζεται επί του παρόντος στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο για να συμμετάσχει σε κοινή αεροπορική αστυνόμευση. Με την απόκτηση των F-16 και του σχετικού πακέτου υποστήριξης και εκπαίδευσης, η Βουλγαρία θα είναι σε θέση να υπερασπιστεί το δικό της εναέριο χώρο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail