Συμφώνησαν Ελλάδα - Exxon Mobil για έρευνες φυσικού αερίου νότια και δυτικά της Κρήτης


Freepen.gr - «Η Ελλάδα προχωρά στην αξιοποίηση της δικής της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), όπως και η Κύπρος στη δική της ΑΟΖ», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες, με το πέρας των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην υπογραφή συμφωνίας για έρευνα φυσικού αερίου και αντίστοιχη αξιοποίησή του στα θαλάσσια οικόπεδα νοτίως και δυτικά της Κρήτης με την αμερικανική εταιρεία EXXON MOBIL.

«Τα κρίσιμα θέματα για την αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου, για την αξιοποίηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, όλα αυτά δεν τα κάνουμε στο πόδι, είναι αποτέλεσμα σχεδίου χρόνων της εξωτερικής πολιτικής που αποφέρουν καρπούς, όχι από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά σε ένα βάθος χρόνου και τώρα είμαστε σε θέση να γευτούμε αυτούς τους καρπούς» τόνισε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα συνεχίσει με ένα μελετημένο σχέδιο για τη διεθνή αναβάθμιση του διεθνούς ρόλου της και την αξιοποίηση του ενεργειακού μας πλούτου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail