Ιράν: καταρρίψαμε αμερικανικό drone!

Freepen.gr - Το Ιράν ανακοίνωσε ότι έχει καταρρίψει ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνώρισης RQ-4 που πετούσε πάνω από την επαρχία Hormuzgan. Ο στρατός των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσε το γεγονός με τον ισχυρισμό ότι το αεροσκάφος πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα.

Η αεροπορική δύναμη του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης κατέρριψε ένα «αμερικανικό κατασκοπευτικό drone» που εισέβαλε στο ιρανικό έδαφος, ανέφερε η ομάδα δημοσίων σχέσεων της IRGC σε δήλωση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Το αεροσκάφος, που χαρακτηρίστηκε ως RQ-4 Global Hawk από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, πετούσε πάνω από τον Kuh Mubarak στην επαρχία Hormozgan.

Τα RQ-4s συνήθως πετούν σε μεγάλο υψόμετρο για να διεξάγουν αποστολές αναγνώρισης.

Επιπλέον το Πεντάγωνο κατηγόρησε το Ιράν την περασμένη εβδομάδα για μια αποτυχημένη προσπάθεια να καταρρίψει ένα αμερικανικό drone που παρακολουθούσε ένα από τα πετρελαιοφόρα που δέχθηκαν επίθεση στον Κόλπο του Ομάν την περασμένη εβδομάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail