Ιράν: προτιμήσαμε να ρίξουμε το drone παρά το P-8 που πετούσε δίπλα του με 35 επιβαίνοντες

Tasnim News Agency
Freepen.gr - Ο διοικητής της Ιρανικής Αεροπορικής Δύναμης του Σώματος Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς, ταξίαρχος Hajizadeh ισχυρίζεται ότι η κατάρρευση του αμερικανικού drone ήταν μια προειδοποίηση για ένα αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος που πετούσε μαζί με το UAV.

Ο Hajizadeh δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι ο κύριος λόγος για την κατάρριψη του UAV, ήταν για να αναγκάσει το αμερικανικό στρατιωτικό αεροσκάφος P-8 να αλλάξει πορεία, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ.

Ο ταξίαρχος ισχυρίζεται επίσης ότι υπήρχαν περίπου 35 άτομα προσωπικό στο ΗΠΑ P-8 και δήλωσε πως ο αμερικανικός στρατός προειδοποιήθηκε δύο φορές για ένα επικείμενο χτύπημα κατά του αεροσκάφους, αν δεν άλλαζε την πορεία.

"Δύο φορές στείλαμε προειδοποιήσεις", δήλωσε ο Hajizadeh, όπως ανέφερε η AFP.

Ο Hajizadeh πρόσθεσε ότι ακόμη και το drone είχε τις δυνατότητες να μεταδίδει μηνύματα στους χειριστές του χιλιάδες μίλια μακριά.

"Αυτό το αεροσκάφος διαθέτει ένα σύστημα το οποίο του επιτρέπει να αναμεταδίδει τα σήματα και τις πληροφορίες που λαμβάνει στο δικό του κεντρικό σύστημα", είπε, προσθέτοντας ότι η εντολή κατάρριψης δόθηκε μόνο αφού το αεροσκάφος τελικά εισήλθε στον ιρανικό εναέριο χώρο στις 4:05 τοπική ώρα.

Την Παρασκευή το απόγευμα, ο ιρανικός στρατός παρουσίασε τα συντρίμμια του αμερικανικού drone.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail