Ακόμη μια καρπαζιά για τον Ερντογάν: Η κοινή γνώμη απέναντι στο προεδρικό σύστημα!

Freepen.gr - Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Metropoll, το 58,9% των Τούρκων προτιμά ένα κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης αντί για το προεδρικό μοντέλο, ανέφερε την Τετάρτη η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Diken.

Η εταιρεία δημοσίευσε την δημοσκόπηση του Ιουνίου με τίτλο "Ο παλμός της Τουρκίας", με βάση έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 1.613 ατόμων στις 14-15 Ιουνίου, με στόχο κυρίως τη μέτρηση της επιρροής των εκλογικών εκστρατειών στις τάσεις των ψηφοφόρων.

Το αποτέλεσμα ερμηνεύθηκε ως σημαντική αύξηση της αποδοκιμασίας του προεδρικού συστήματος, καθώς το 48,59% των Τούρκων είχε ψηφίσει κατά της υιοθέτησής του σε δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017.

Όταν ρωτήθηκαν πώς θα ψήφιζαν αν το δημοψήφισμα επαναλαμβανόταν σήμερα, μόνο το 39,4% από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα το υποστήριξαν, όταν το 2017 η συνταγματική μεταρρύθμιση είχε περάσει επιτυχώς με 51,41%.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail