«Ο Ιμάμογλου πάει για ακόμη μεγαλύτερη νίκη στην Κωνσταντινούπολη»

Freepen.gr - Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, ο υποψήφιος της Τουρκικής αντιπολίτευσης στην επανάληψη των δημοτικών εκλογών της Κωνσταντινούπολης στις 23 Ιουνίου, είναι μπροστά και θα μπορούσε να επεκτείνει το προβάδισμά του την ημέρα των εκλογών, δήλωσε τη Δευτέρα ο Μπεκίρ Αγκιρντίρ, επικεφαλής της κορυφαίας εταιρείας δημοσκοπήσεων. Konda σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική υπηρεσία του Medyascope.

Ο Αγκιρντίρ κλήθηκε να σχολιάσει το πρόσφατο debate ανάμεσα σε Ιμάμογλου και Γιλντιρίμ. Εκτιμά ότι κανένας υποψήφιος δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των ψηφοφόρουν. Εντούτοις, ανέφερε ο Αγκιρντίρ, το ΑΚΡ είχε ήδη χάσει τις επαναληπτικές εκλογές πριν καν γίνουν επειδή ακριβώς ήταν αυτό που πίεσε για την ακύρωση της νίκης του Ιμαμόγλου στην αρχική ψηφοφορία στις 31 Μαρτίου.

"Παρόλο που υπήρχαν νομικές δικαιολογίες, ο καθένας ήξερε ότι (το ΑΚΡ) έκρινε την απόφαση των πολιτών άκυρη μέσω πολιτικών πιέσεων", ανέφερε ο Αγκιρντίρ.

"Είναι αδύνατο (η απόφαση) να μην έχει επηρεάσει τη συνείδηση ​​και την αίσθηση της δικαιοσύνης της κοινωνίας. Ακόμη και από εκείνη τη στιγμή, το ΑΚΡ είχε χάσει», δήλωσε ο Αγκιρντίρ προσθέτοντας ότι υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα ο Ιμαμόγλου να διευρύνει το προβάδισμα που του αποδίδουν οι πλέον πρόσφατες δημοσκοπικές έρευνες.

Ο επικεφαλής της Konda δήλωσε ότι το AKP είχε «παραλύσει» καθώς το κόμμα πλησιάζει το 18ο έτος στην εξουσία, εξαιτίας της απώλειας της διείσδυσής του στην κοινωνία που το είχαν κάνει τόσο επιτυχημένο.

Ο επικεφαλής της Konda πρόσθεσε ότι το κυβερνών κόμμα είχε επίσης χάσει ψήφους για ιδεολογικούς λόγους, καθώς οι συντηρητικοί ψηφοφόροι απογοητεύτηκαν από αυτό που περιγράφουν ως «χαμένες ευκαιρίες» του ΑΚΡ και τη χαοτική κατάσταση που η κυβέρνησή τους έχει φέρει στη χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail