Στο Καστελόριζο θα κάνει «παιχνίδι» ο Σουλτάνος;


Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κωνσταντινούπολης σε συνδυασμό με το μεγάλο σκάνδαλο με τον γαμπρό του, Berat Albayrak, που τον έχει διορίσει υπουργό επί των οικονομικών και η κρίση που σοβεί με τις ΗΠΑ, έχουν φέρει για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο τον Ερντογάν και το ερώτημα που τίθεται είναι το πώς θα εκτονώσει την κατάσταση.

Από: nikosxeiladakis.gr - Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το Καστελόριζο, το ακριτικό αυτό ελληνικό νησί η γεωπολιτική και γεωοικονομική σημασία του οποίου είναι τεράστια καθώς συνδέεται άμεσα με την χάραξη της ελληνικής ΑΟΖ, η οποία μέσω του Καστελόριζου θα ενώνετε με την κυπριακή αποκλείοντας την Τουρκία από τα ενεργειακά κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου θεωρείται σαν ο πιο αδύναμος κρίκος της ελληνικής άμυνας και το μεγάλο δέλεαρ για ένα Ερντογάν που βυθίζεται συνεχώς σε μεγάλα προβλήματα. Οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν την συνθήκη της Λοζάνης για το Καστελόριζο.

Με σειρά ΝΟΤΑΜ η Άγκυρα δεσμεύει συνεχώς και μονομερώς ολόκληρη την περιοχή μεταξύ της Ρόδου και Μεγίστης, (Καστελόριζο) για ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού και Αεροπορίας, προκαλώντας συνεχώς μεγάλη ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ουσιαστικά το ακριτικό ελληνικό νησί βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας καθώς θα είναι περικυκλωμένο από το τουρκικό ναυτικό το οποίο βάσει των σεναρίων θα εκτελεί «πονηρές» αποστολές θαλάσσιας απαγόρευσης, α/α άμυνας και διοίκησης-ελέγχου αποβατικών ενεργειών!
Η Τουρκία δέσμευει επίσης εναέριες περιοχές, εντός του ελληνικού FIR και του ΕΕΧ επίσης στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου για αεροπορικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά, ενώ δέσμευει επίσης περιοχές σε παραπλήσιο σημείο επίσης για ασκήσεις της τουρκικής Αεροπορίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως οι Τούρκοι δημοσιεύουν εικόνες που δείχνουν τον νησί να απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τις τουρκικές ακτές προβάλλοντας την άποψη ότι… «δικαιωματικά» και φυσικά αυθαίρετα, το νησί αυτό ανήκει στην Τουρκία!

Χρειάζεται μεγάλη ετοιμότητα και να καταλάβουν οι Τούρκοι πέραν από τις «παχιές» δηλώσεις των πολιτικών της… «καρέκλας» πως αυτή την φορά η ελληνική πλευρά δεν αστειεύεται. Να δούμε ποια θα είναι η ελληνική αντίδραση!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail