Ο Ερντογάν λέει ότι ακόμα κι αν είναι Κούρδοι, παραμένουν...ανθρώπινα όντα!



Freepen.gr - Σε ακόμη μια αμφιλεγόμενη κίνηση για την προσέλκυση των Κούρδων ψηφοφόρων πριν από την κρίσιμη αυριανή εκλογική αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ένα πραγματικά ρατσιστικό παραλήρημα δήλωσε ότι ακόμα κι αν είναι Κούρδοι, είναι αδελφές και αδέλφια του και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να τους υπηρετήσει.

Οι παρατηρήσεις του Ερντογάν ήρθαν κατά τη διάρκεια ομιλίας σε συνάντηση με επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ. Φυσικά είδαμε όλοι με την υποτιθέμενη αντιτρομοκρατική επιχείρηση πόσο καλά τους υπηρέτησε, όταν ισοπέδωσε ολόκληρες κουρδικές πόλεις και τις εξαφάνισεις από το χάρτη.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν μίλησε για το πώς βελτιώθηκε η κυριαρχία της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Τουρκία μετά την εξουσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) το 2002 και ιδιαίτερα αφού η κυβέρνηση απομάκρυνε δεκάδες δημοκρατικά εκλεγμένους κούρδους δημάρχους στην περιοχή και τους αντικατέστησε με διορισμένους από την κυβέρνηση διαχειριστές.

Είπε ότι το παράνομο Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο διεξάγει έναν αιματηρό πόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία για περισσότερο από τρεις δεκαετίες, έχει καταστρέψει τις ζωές και τα σπίτια των ανθρώπων.

"Τι κάναμε; Ανακατασκευάσαμε τα σπίτια με τους διαχειριστές. Όταν βλέπετε το Ντιγιαρμπακίρ τώρα, δεν μπορείτε καν να αναγνωρίσετε την πόλη. Ανακατασκευάσαμε μια πόλη που λάμπει τη νύχτα. Ποιος ήταν υπεύθυνος για τη ζημιά στην πόλη; Η τρομοκρατική οργάνωση PKK και η πολιτική της πτέρυγα [το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP)]. Ακόμα κι αν είναι Κούρδοι, είναι αδελφές και αδέλφια μου, είναι ανθρώπινα όντα, γι 'αυτό είναι δουλειά μου να τους υπηρετήσω", δήλωσε ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail