Η Ρωσία και η Κίνα ενισχύουν το διμερές εμπόριο σε ρούβλι και γιουάν για να ξεφορτωθούν το δολάριο

Brett_Hondow / pixabay
Freepen.gr - Η Μόσχα και το Πεκίνο υπέγραψαν μια διακυβερνητική συμφωνία για να στραφούν σε εθνικά νομίσματα στο διμερές εμπόριο και να ενισχύσουν τους μεταξύ τους οικονομικούς διακανονισμούς με αυτά έως και 50% καθώς αυξάνουν τις προσπάθειές τους για να απομακρυνθούν από το αμερικανικό δολάριο.

Το έγγραφο υπογράφηκε από τον Ρώσο υπουργό Οικονομικών Anton Siluanov και τον επικεφαλής της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, Yi Gang, νωρίτερα τον Ιούνιο, αναφέρει η Izvestia.

Η Μόσχα και το Πεκίνο αναπτύσσουν επί του παρόντος νέους μηχανισμούς μεταξύ τους για πληρωμές ανάμεσα σε ρωσικές και κινεζικές επιχειρήσεις, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη επιστολή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Sergey Storchak προς τον Anatoly Aksakov, επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικής Αγοράς της Κρατικής Δούμας του κοινοβουλίου της Ρωσίας). 

Οι δύο πλευρές μπορούν να διευθετήσουν τις δυνατότητες των μεταξύ τους πληρωμών υπερκερνώντας το παραδοσιακό σύστημα SWIFT, με το Σύστημα Μεταφοράς Οικονομικών Μηνυμάτων της Ρωσίας (SPFS) και το Σύστημα Διασυνοριακών Διατραπεζικών Πληρωμών (CIPS) της Κίνας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail