Δηλαδή ο Κυριάκος δε θέλει πόλεμο σε αργίες κι αν οι Τούρκοι μας ρίξουν καμιά φάπα θα ζητήσει κυρώσεις;

Μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση μέχρι το βράδυ της Κυριακής που η Νέα Δημοκρατία δεν είχε εκδώσει κάποια ανακοίνωση για το θέμα της προκλητικής στάσης της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τελικά διαπίστωσα ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε τη Δευτέρα σε μια δήλωση, την οποία ίσως θα ήταν καλύτερα να μην είχε κάνει.

Του Στρατή Μαζίδη

Δήλωσε λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης:

«Εδώ και μήνες η Τουρκία, δείχνει απόλυτη περιφρόνηση στο Διεθνές Δίκαιο. Παραβιάζει συστηματικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση τέτοιων ενεργειών, είναι απολύτως επιβεβλημένο, Ελλάδα και Κύπρος, να ζητήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας.

Είναι αναγκαίο, σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία, να υπάρχει εθνική ενότητα και αποφασιστικότητα. Όμως, σε καμία περίπτωση, η κρισιμότητα της κατάστασης δεν δικαιολογεί την ανεύθυνη δραματοποίηση της.

Σύγκληση κυβερνητικών οργάνων εντός του Σαββατοκύριακου, του Αγίου Πνεύματος, δεν ωφελεί την εθνική στάση και την εθνική γραμμή, την οποία πρέπει όλοι να τηρήσουμε». 

Εφόσον υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση πρέπει κατά τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσουμε την επιβολή κυρώσεων από την Ε.Ε.. Πώς όμως προσδιορίζει την περαιτέρω κλιμάκωση ο κατά πάσα πιθανότητα επόμενος πρωθυπουργός; Δηλαδή αν η Τουρκία προχωρήσει σε κάποια επιθετική ενέργεια ή αποπειραθεί να τρυπήσει στη συνέχεια στο Καστελόριζο (πράγμα πολύ πιθανό αφού μας μέτρησε τώρα με την Κύπρο), εμείς θα πάμε στις Βρυξέλλες και θα ζητήσουμε να σφυρίξουν πέναλτι;

Δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι Ελληνες πολιτικοί ότι η Τουρκία ΔΕΝ επιθυμεί να μπει στην Ε.Ε. αλλά αντίθετα χρησιμοποιεί το χαρτί της εισόδου στο γενικότερο παζάρι της με τους Ευρωπαίους και για να έχουν κι αυτοί κάπου να την "κρατούν";

Δεν έχουν καταλάβει ακόμη οι Ελληνες πολιτικοί ότι η Ε.Ε. δεν πρόκειται να μας υποστηρίξει; Ήδη όπως αποκαλύπτει το Reuters, μας έδωσαν μια πρόγευση; Όχι κυρώσεις αλλά ούτε καν αυστηρή γλώσσα δε χρησιμοποιούν οι εταίροι μας (διαβάστε εδώ).

Φυσικά ο κ. Τσίπρας δραματοποίησε την κατάσταση και πούλησε πατριωτισμό (το είδαμε κι αυτό) για κάτι που, όπως ο ίδιος δήλωσε, δεν ξέρει αν έγινε (!) αλλά το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη είναι ότι σε Σαββατοκύριακα, τριήμερα κι αργίες δεν πρέπει να συγκαλούνται κυβερνητικά όργανα; Δηλαδή αν ο μη γένοιτο συμβεί κάποιο σοβαρό επεισόδιο Σάββατο μεσημέρι, τι θα κάνουμε; 

Δυστυχώς οι πολίτες ξεμείναμε από επιλογές και όπως τραγουδά ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, φοβάμαι για αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail