Με "βαρύ τίμημα" προσπαθούν να φοβερίσουν οι Τούρκοι τον στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη

AP Photo / Mohammad Hannon
Freepen.gr - "Θα υπάρξει πολύ βαρύ τίμημα για εχθρικές συμπεριφορές ή επιθέσεις, θα αντιδράσουμε με τον πιο αποτελεσματικό και ισχυρό τρόπο", δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Τούρκος Χούσιου Ακάρ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu σε περίπτωση που χτυπηθούν τουρκικά πλοία κι εταιρείες ή συλληφθούν Τούρκοι πολίτες στη Λιβύη.

Τόνισε επίσης ότι ο στόχος της Άγκυρας στη Λιβύη είναι να "συμβάλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή".

"Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουμε λάβει κάθε είδους μέτρα για να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή ή ανταγωνιστική δράση εναντίον της Τουρκίας", πρόσθεσε ο Ακάρ.

Η δήλωση αυτή έρχεται μια μέρα αφού ο στρατάρχης Khalifa Haftar, ο οποίος είναι επικεφαλής του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, κατηγόρησε την Τουρκία ότι υποστηρίζει τους αντιπάλους του, το GNA, σύμφωνα με το AFP. Έχει επίσης αναφερθεί ότι έχει δώσει εντολή να στοχευθούν τουρκικά πλοία κι εταιρείες, να απαγορευθούν πτήσεις και να συλληφθούν Τούρκοι πολίτες στη Λιβύη.

Το LNA κατέστρεψε επίσης ένα αεροπλάνο που είχε επιχειρήσει να επιτεθεί στις θέσεις του στρατού, υποστηρίζοντας ότι ήταν αεροσκάφος που κατασκευάστηκε από την Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail