Μας είπαν ότι ο Μακρόν είναι πρόθυμος να στείλει φρεγάτες, αλλά δε μας είπαν το βασικότερο

«Εγώ Αλέξη δεν έχω αντίρρηση. Ακόμα κι αν μου ζητήσεις φρεγάτες να έρθουν να περιπολούν την περιοχή, θα το κάνω. Αλλά πρέπει όλοι να το γνωρίζουν ότι αποφασίζουμε κυρώσεις και πρέπει αφού το αποφασίζουμε να το υλοποιήσουμε» είπε ο Μακρόν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και διαβάσαμε στα μέσα.

Του Στρατή Μαζίδη

Η αλήθεια είναι ότι η είδηση αυτή προκάλεσε ένα είδος χαράς σε αρκετούς βλέποντας πως υπάρχει και κάποιος που δεν αρκείται μόνο στην αλληλεγγύη προς τη χώρα μας.

Η Γαλλία αποκτά ναυτική βάση στην Κύπρο, είναι παρούσα με την Total στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα συμμετέχει με την Exxon Mobil και την ΕΛΠΕ στις έρευνες δυτικά της Κρήτης, συνασκείται με τις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις και φυσικά παραμένει ενεργή στη Συρία.

Σε απλά ελληνικά; Είναι μια σημαντική γεωπολιτική δύναμη, διαθέτουσα ικανές και καλά εξοπλισμένες ένοπλες δυνάμεις, παρούσα στην περιοχή μας και δείχνει για την ώρα πως προτιμά μια συνεργασία με τον Ελληνισμό. Λέμε για την ώρα διότι ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε το πάθημα του 1921.

Το ερώτημα ωστόσο είναι το εξής. Ο Εμμανουέλ Μακρόν προθυμοποιήθηκε να στείλει φρεγάτες στην περιοχή για περιπολίες. Ο Ελληνας πρωθυπουργός πώς αντέδρασε;

Ας κρατήσουμε αυτό το ερώτημα και τον προκύπτοντα προβληματισμό για να τον πάμε λίγο παρακάτω τις επόμενες ημέρες πατώντας σε μια αποκάλυψη δημοσιογράφου που πέρασε αβρόχοις ποσί αντί να προκαλέσει θύελλα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail