Κρατούσε τη φωτογραφία του νεκρού γιου του στην κηδεία του και σέρνεται κατηγορούμενος για τρομοκρατία

Freepen.gr - Ο Haci Lokman Birlik γαζώθηκε από την τουρκική αστυνομία ειδικών επιχειρήσεων στις 3 Οκτωβρίου 2015 στην πόλη Σιρνάκ του Βόρειου Κουρδιστάν με 28 σφαίρες στα πλαίσια της υποτιθέμενης αντιτρομοκρατικής επιχείρησης. Η αστυνομία έδεσε το άψυχο σώμα του σε ένα θωρακισμένο όχημα και τον έσυρε μέσα στην πόλη, σημειώνει το κουρδικό πρακτορείο ANF.

Η εισαγγελία του Şırnak άνοιξε υπόθεση εναντίον δέκα ατόμων, μεταξύ των οποίων ο πατέρας του Haci Lokman Birlik, Hasan Birlik, για δήθεν "διάδοση προπαγάνδας για τρομοκρατική οργάνωση". Οι κατηγορίες βασίζονται στις φωτογραφίες του δολοφονημένου άνδρα κατά την κηδεία του!

Οι κατηγορούμενοι για την κηδεία είναι οι Abbas Özbey, Abdulhalik Özcan, Bayram Erkan, Ramazan Baysal, Sadık Güngen, Sait Talay, Serhat Uğur (πρώην πρόεδρος της ένωσης καθηγητών Eğitim-Sen στο Σιρνάκ) και Uğur Kaya. Ο Halit Güngen κατηγορείται επίσης για "υποκίνηση του πληθυσμού".

Η πρώτη ακρόαση στην υπόθεση κατά 10 ατόμων διεξήχθη στο 3ο Ποινικό Δικαστήριο του Σιρνάκ την Παρασκευή. Ενώ οι κατηγορούμενοι απέρριψαν τις κατηγορίες, το δικαστήριο ανέβαλε την ακρόαση για τις 22 Νοεμβρίου.

"Έθαψα μόνο τον γιο μου"

"Έθαψα μόνο  τον γιο μου, δεν ήξερα ότι ήταν έγκλημα. Πώς θα μπορούσα ποτέ να διαπράξω έγκλημα κάνοντας αυτό;" δήλωσε ο Hasan Birlik σχετικά με το κατηγορητήριο.

"Δεν μπορούσαμε να σιωπήσουμε"

Ο πρώην επικεφαλής της Ένωσης Καθηγητών Eğitim-Sen στο Σιρνάκ, Serhat Uğur, δήλωσε: «Η περιφορά του νεκρού Haci Lokman στην πόλη ήταν ένα βαθύ πλήγμα στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων εδώ και προκάλεσε μεγάλη θλίψη. Ο καθένας, φίλοι, συγγενείς, πήγαμε στην κηδεία. Δεν μπορούσαμε να σιωπήσουμε. Δεν υπάρχει άλλη χώρα στην οποία ένας πατέρας θα δικαστεί για την παρακολούθηση της κηδείας του γιου του».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail