Οι Τούρκοι βύθισαν αεροπλάνο στον κόλπο του Ξηρού: Το σκεπτικό τους έχει μεγάλο ενδιαφέρον


Freepen.gr - Ένα επιβατικό αεροσκάφος βυθίστηκε στις 14 Ιουνίου στη θάλασσα στην ανατολική Θράκη στην Τουρκία για να ενισχύσει τον τουρισμό κατάδυσης. Το επιβατικό αεροπλάνο Airbus A330 βυθίστηκε σε απόσταση ενός μιλίου από το λιμάνι İbrice στην επαρχία της Αδριανούπολης, σε μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Ali Uysal, αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, αναφέρει η hurriyetdailynews.com.

Ο Uysal δήλωσε κατά τη διάρκεια του γεγονότος ότι ο κόλπος του Σάρου (Ξηρού) στο βόρειο Αιγαίο έχει μεγάλη σημασία από πλευράς τουρισμού.

"Ο τουρισμός καταδύσεων στοχεύει σε διαφορετικό τμήμα της αγοράς από το μαζικό τουρισμό", ανέφερε ο Uysal, σημειώνοντας ότι ένας συνηθισμένος τουρίστας δημιουργεί εισόδημα λιγότερο από $ 500-600, ενώ ένας τουρίστας που έρχεται για καταδύσεις δημιουργεί $ 2.000-3.000.

"Για το λόγο αυτό, πιστεύω ότι το αεροπλάνο και ο τεχνητός ύφαλος είναι πολύ σημαντικοί", πρόσθεσε ο Uysal.

Το αεροσκάφος τοποθετήθηκε περίπου 30 μέτρα (98,4 πόδια) κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Το αεροπλάνο, το οποίο πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση το 1995 και παροπλίστηκε πέρυσι, μεταφέρθηκε στην περιοχή Κέισαν της Αδριανούπολης από την πόλη της Αττάλειας στη Μεσόγειο το Μάρτιο.

Διάφορα αντικείμενα και στοιχεία που αντιπροσωπεύουν τη μάχη της Καλλίπολης βυθίστηκαν επίσης στον κόλπο ως μέρος του έργου του τεχνητού ύφαλου.

Ο δήμαρχος του Keşan Mustafa Helvacıoğlu σημείωσε επίσης ότι είναι μια «ιστορική μέρα» στον κόλπο του Σάρου, καθώς το μεγαλύτερο βυθισμένο αεροσκάφος στον κόσμο βρίσκεται πλέον εκεί.

Ο Φατίχ Ερντέμ, διευθυντής του έργου Transanatolian Pipeline (TANAP), δήλωσε ότι το έργο - το οποίο έχουν υποστηρίξει από την αρχή - θα συμβάλει τόσο στον τουρισμό όσο και στην υδρόβια ζωή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail