Σατανικό σχέδιο για τον έλεγχο της ελληνικής αγροτικής παραγωγής από μεγάλες πολυεθνικές

Με την βέβαιη έλευση της ΝΔ στην διακυβέρνηση της χώρας, προβλέπεται να προωθηθεί με γοργούς ρυθμούς το σατανικό σχέδιο για τον έλεγχο της παραγωγής και διάθεσης μεγάλου μέρους της ελληνικής αγροτικής παραγωγής από πολυεθνικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Eurogroup της 5ης Μαΐου 2014. Στο σχέδιο συμμετείχαν και υπέγραψαν οι τότε Υπουργοί οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και φυσικά ο Γερμανός υπερυπουργός Βόλφαγκ Σόϊμπλε.


Το σχέδιο στηρίζεται στη μελέτη «Greece 20/20″ της εταιρείας McKinsey που χρηματοδότησε η Εθνική Τράπεζα και ο ΣΕΒ. Για την υλοποίησή του, τα κεφάλαια προβλέπεται να αντληθούν από το ΕΣΠΑ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο θα συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, της οποίας ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Λ.Κ. Φούνκε υπέγραψε τη συμμετοχή της στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο

Κατά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group στις Βρυξέλλες στις 23 Απριλίου 2014, ένας τετρασέλιδος οδηγός του σχεδίου παρουσιάστηκε από τον τότε πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου.

Όπως αναφέρεται στον οδηγό «προγραμματίζεται η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη». Στο σχέδιο γίνεται αναφορά και “στην παροχή κινήτρων στους παραγωγούς για να εξάγουν τα προϊόντα τους, καλύτερη εκπαίδευση στον τομέα της γεωργίας, αλλά και τη θέσπιση βελτιωμένου συστήματος πιστοποίησης των προϊόντων των παραγωγών”.

Την υλοποίηση του σχεδίου εξυπηρετεί και η πρόσφατη ενεργοποίηση της καταγραφής ιδιοκτησιών με το κτηματολόγιο. Όπως διαφαίνεται, μεγάλο μέρος ιδιωτικών εκτάσεων γης θα περιέλθουν στο δημόσιο λόγω της αδυναμίας ή της αδιαφορίας των ιδιοκτητών τους να τις εγγράψουν στο κτηματολόγιο και από εκεί στο Υπερταμείο, το οποίο θα τις παραδώσει για εκμετάλλευση στις πολυεθνικές για την υλοποίηση του παραπάνω σατανικού σχεδίου.
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.