Πολύ ωραία η ανακοίνωση της μπατρίδας μας της Εβρόπης για την Τουρκία!

Πολύ ωραία η ανακοίνωση της μπατρίδας μας της Εβρόπης για την Τουρκία και τις εξορύξεις της. Πιο ξενέρωτη και από τους κατοίκους του Λουξεμβούργου και τα λαχανάκια Βρυξελλών, να έχει λέει η Τουρκία αυτοσυγκράτηση. Υπάρχει πλοίο με όνομα "Πορθητής" στο ξένο οικόπεδο και η μπατρίδα μας συνιστά "αυτοσυγκράτηση" στον "Πορθητή".

Ελένη Παπαδοπούλου

Πραγματικά τί πίνουν στις Βρυξέλλες. Την ίδια ανακοίνωση περίπου είχε βγάλει και ο ΟΗΕ για την Κύπρο το 74. Μπούκαραν στο μισό νησί οι Τούρκοι και ο ΟΗΕ συνιστούσε αυτοσυγκράτηση. 40 χρόνια σχεδόν μετά οι Τούρκοι ζουν και βασιλεύουν στα κατεχόμενα. Ούτε εκατοστό δεν μετακινήθηκαν. Βέβαια μία αυτοσυγκράτηση την έδειξαν. Δεν πήραν και το υπόλοιπο.Να τα λέμε και αυτά.

Και τώρα στο διά ταύτα. Αν ο Έλληνας τόσα χρόνια πιστεύει ότι ο Λουξεμβουργιανός και ο Βέλγος ή ο Ολλανδός, Εσθονός κτλ κτλ ενδιαφέρεται για το τί συμβαίνει στα ελληνοκυπριακά εδάφη, ώστε να τρέξει να τα υπερασπιστεί, ενώ αυτός θα πίνει τον φρέντο εσπρέσο μέτριο προς γλυκό με μαύρη ζάχαρη στο μπιτσόμπαρο, αναλύοντας τον φιλελευθερισμό και πόσο σημαντική είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, μάλλον πρέπει να μην αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Για άγνωστους λόγους κάποιοι νομίζουν ότι οι ξένοι στρατοί θα προστρέξουν να πολεμήσουν την Τουρκία, ενώ ο Ελληνικός θα κάνει διασώσεις παρανόμων μεταναστών και τις Φιλιππινέζες των χοτ σποτ. Κάποιοι πολιτικοί επίσης νομίζουν ότι ο Ελληνας φορολογούμενος θα πληρώνει τον στρατό και τους εξοπλισμούς, για να γκριζάρονται οι ζώνες από την Τουρκία για πλάκα, επειδή την απάντηση στις προκλήσεις περιμένουμε να τις δώσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών και η αστερόεσσα και όχι εμείς.

Σε κάθε Πορθητή έπρεπε να απαντά ένας Τουρκοφάγος.
Αντί αυτού απαντά ο Ζαν Κλωντ.
Βρες το λάθος.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail