"Σήμερα στο εξεταστικό κέντρο όπου επιτηρούσα, μία κοπέλα κατέρρευσε, την έπιασε κρίση πανικού, έκλαιγε, πήγε να λιποθυμήσει"

Σήμερα στο εξεταστικό κέντρο όπου επιτηρούσα, μία κοπέλα κατέρρευσε. Την έπιασε κρίση πανικού, έκλαιγε, πήγε να λιποθυμήσει, στα χέρια την έβγαλαν από την τάξη. Ήρθε ασθενοφόρο και την πήρε. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Θυμήθηκα μία συμμαθήτρια μου, άριστη μαθήτρια, απουσιολόγος, την πρώτη χρονιά στις Πανελλήνιες δεν εμφανίστηκε καν, την δεύτερη χρονιά μάθαμε ότι λιποθυμούσε συνέχεια στην πόρτα του σχολείου. Ποτέ δεν κατάφερε να μπει στην αίθουσα, για να γράψει.

Οι κρίσιμες στιγμές στην ζωή μας απαιτούν ψυχραιμία. Και πρέπει να μάθουμε να τις διαχειριζόμαστε. Οι Πανελλήνιες είναι το πρώτο σοβαρό βήμα προς την ενηλικίωση. Και καλό είναι να αφήνουμε τα παιδιά να σταθούν στα πόδια τους. Αν κρίνω από τις περιπτώσεις που γνωρίζω που αγχώθηκαν, εγκατέλειψαν, αρρώστησαν από την διαδικασία, είχαν πίσω τους πολύ αγχώδεις και πιεστικούς γονείς που τα είχαν φορτώσει με όλα τα θέλω τους, τα πρέπει τους και τα "θα σκάσει η θεία Σούλα με το στουρνάρι τον ξάδελφο σου όταν της πω ότι πέρασες". Καταρρέουν από τις προσδοκίες μας, όχι από τις δικές τους αγωνίες.

Και το να βλέπεις ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση, γιατί δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα θέλω άλλων, είναι πραγματικά θλιβερό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail