Ό,τι και να γίνει θα τα καταφέρουμε

pixel2013 / pixabay
Το ότι αυτός ο λαός βγήκε στο δρόμο τόσο για τα μνημόνια όσο και για τη Μακεδονία δείχνει ότι δεν έχασε την ικανότητα να παλεύει μόνος του, να καταλαβαίνει και να αντιστέκεται παρά την προπαγάνδα.

Το ότι τον χρησιμοποίησαν ικανοί καιροσκοποι δείχνει πως θα πρέπει να ζητά αποδείξεις και όχι συνθήματα για να αποφασίζει. Ποτέ δεν ήμασταν στη ιστορία πιο φτωχοί τόσο από πολιτική όσο και από πνευματική ηγεσία και αυτό καθιστά την αντίδραση ακόμα πιο μεγαλειώδη!

Κάποια στιγμή θα βρεθεί η ηγεσία όσα λάθη κι αν κάνουμε όσο και αν συνεχίζουμε να καταψηφίζουμε γιατί δεν έχουμε κάτι θετικό να ψηφίζουμε. Όσο θυμόμαστε ποιοι είμαστε, η ηγεσία θα βρεθεί.

Η ιστορία δεν αφήνει κενά. Στην κατοχή τα παλιά κόμματα που δε βοήθησαν σε τίποτα διευκόλυναν τη δικτατορία του Μεταξά. Είχαν τελειώσει αλλά τα επανέφερε ο εμφύλιος. Ποτέ ξανά τα ίδια λάθη. Θα δημιουργηθεί το νέο και αυτή τη φορά θα μείνει.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail