Το Εβερεστ των σκουπιδιών: Ετοιμα να ξεπεράσουν το Ταζ Μαχάλ, χρειάζονται πλέον φώτα για τα αεροπλάνα!

ΑFΡ / Prakash Singh
Freepen.gr - Το ψηλότερο βουνό των σκουπιδιών της Ινδίας, που ονομάζεται «Mount Everest των σκουπιδιών», είναι τώρα τόσο υψηλό που απαιτεί προειδοποιητικά φώτα για τα αεροσκάφη και θα είναι σύντομα υψηλότερο από το φημισμένο Taj Mahal.

Ο χώρος υγειονομικής ταφής του Ghazipur έχει το μέγεθος σχεδόν 40 ποδοσφαιρικών πεδίων, που εκτείνεται πάνω από 65 μέτρα (213 πόδια) ψηλά και αυξάνεται κατά σχεδόν 10 μέτρα το χρόνο, τοποθετώντας τον σε πορεία να φτάσει ψηλότερα από το Ταζ Μαχάλ (73 μέτρα) μέχρι το 2020, αναφέρει το AFP.

Πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας προειδοποίησε ότι σύντομα θα χρειαστεί να τοποθετηθούν κόκκινα προειδοποιητικά φώτα στο χωματόδρομο για τα διερχόμενα αεροπλάνα. Φαίνεται ότι έχει έρθει πλέον ο καιρός να εδραιωθεί η χωματερή ως το διεθνές σύμβολο για την κληρονομιά του πλανήτη.

Ο χώρος υγειονομικής ταφής του Ghazipur άνοιξε για πρώτη φορά έξω από το Νέο Δελχί το 1984 και παραλίγο να κλείσει όταν τελείωσε το δυναμικό του το 2002. Ωστόσο, εκατοντάδες φορτηγά καταφθάνουν με περίπου 2.000 τόνους σκουπιδιών κάθε μέρα.

Το ντάμπινγκ απαγορεύτηκε προσωρινά το 2018 μετά από τις μεγάλες πλημμύρες που προκάλεσαν την κατάρρευση μέρους του βουνού, σκοτώνοντας δύο άτομα. Ωστόσο ο χώρος άνοιξε ξανά μετά από λίγες μέρες, αφού οι αρχές δεν βρήκαν εναλλακτική λύση.

Οι πυρκαγιές μεθανίου είναι ένα κοινό φαινόμενο στο χωματόδρομο, ενώ το leachante, ένα μαύρο τοξικό υγρό, ξεχειλίζει από το βουνό σε ένα τοπικό κανάλι. Πολλοί ντόπιοι παραπονιούνται για δυσκολίες στην αναπνοή και προβλήματα στομάχου από την εισπνοή του μολυσμένου αέρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail