«Οι πύραυλοι υψηλής ακρίβειας του Ιράν είναι ικανοί να χτυπήσουν τα αεροπλανοφόρα των ΗΠΑ»


Freepen.gr - Τα βαλλιστικά βλήματα υψηλής ακρίβειας του Ιράν είναι ικανά να χτυπήσουν με άνεση τα αεροπλανοφόρα στη θάλασσα, δήλωσε ο επικεφαλής της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς, Hossein Salami.

Σε μια ομιλία που μεταδόθηκε από την ιρανική τηλεόραση την Τρίτη, ο Salami ανέφερε ότι η τεχνολογία πυραύλων του Ιράν έχει αλλάξει την ισορροπία ισχύος στη Μέση Ανατολή.

"Αυτοί οι πυραύλοι μπορούν να χτυπήσουν με μεγάλη ακρίβεια αεροπλανοφόρα στη θάλασσα ... Είναι εγχώριοι και είναι δύσκολο να εντοπιστούν και να χτυπηθούν από άλλα βλήματα", δήλωσε ο διοικητής, που όμως δε διευκρίνισε σε ποιο τύπο πυραύλου αναφερόταν.

Τα σχόλιά του ακολουθούν δηλώσεις της προηγούμενης εβδομάδας από τον διοικητή των δυνάμεων αεροπορικής άμυνας του Ιράν, «προειδοποιώντας τον εχθρό» να παραμείνει όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα σύνορα του Ιράν εν μέσω της κλιμάκωσης των περιφερειακών εντάσεων.

Το Ιράν έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο οπλοστάσιο εγχώριας τεχνολογίας πυραύλων με την πάροδο των χρόνων, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων Sayyad 2 και Sayyad 3, καθώς και διάφορων πυραύλων επιφανείας-αέρος αλλά και αντιπλοϊκώς.

Νωρίτερα φέτος, η Τεχεράνη παρουσίασε τον πυραύλο κρουζ μεσαίου βεληνεκούς Hoveyzeh σε αμυντική έκθεση. Το βλήμα λέγεται ότι έχει αναφερθείσα εμβέλεια άνω των 1.350 χιλιομέτρων, δίνοντάς του κάλυψη σε μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής και λέγεται ότι μπορεί να πετάξει σε χαμηλό υψόμετρο, κάτω από τα περισσότερα ραντάρ του εχθρού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail