Χάος στην Αλβανία: Ο πρόεδρος Ιλίρ Μέτα απειλεί με κινητοποίηση του Στρατού

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, προσκάλεσε τους επικεφαλής διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Παλάτι της Ταξιαρχίας, προκειμένου να τους ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, έπειτα από το σχετικό αίτημα που υπογράφηκε από βουλευτές, υπενθυμίζοντας ότι είναι ο διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και αν χρειασθεί θα τον προστάξει να φέρει τη χώρα στην τάξη.


Ο Μέτα μιλώντας στους πρέσβεις που είναι διαπιστευμένοι στην Αλβανία παρουσίασε το δεύτερο διάταγμα για την ακύρωση των εκλογών της 30ης Ιουνίου.

Χαρακτήρισε την απαίτηση των βουλευτών για καθαίρεσή του, ως πραξικόπημα, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να πιέζει για την ακύρωση των εκλογών.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας, παρουσίασε, μάλιστα, και εδάφια του Συντάγματος βάσει των οποίων κήρυξε εκ νέου την ακύρωση των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, το νέo διάταγμα θα έχει νομική ισχύ όταν δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα.

Από την άλλη πλευρά, η πλειοψηφία συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία, ενώ ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά στις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή παρακολουθεί το έργο της εκλογικής διαδικασίας, καθώς αγνόησε το διάταγμα του Προέδρου.shqiptarja.com
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.