Πρέσβης της Συρίας στον ΟΗΕ: Η Τουρκία είχε οράματα για αναβίωση της αυτοκρατορίας επειδή την αρνήθηκε η Ε.Ε.

Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν "προσπάθησε να αναβιώσει την ψευδαίσθηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και οι προσδοκίες αυτής της αποικιακής αυτοκρατορίας έχουν εγκαταλειφθεί και δε θα επιστρέψουν", δήλωσε ο Πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Δρ Bashar Al-Ja'afari, κατά τη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ την Πέμπτη

Ο Δρ. Ja'afari δήλωσε ότι ο Ερντογάν είχε οράματα «αναβίωσης του χαλιφάτου», κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με την ανατροπή των κυβερνήσεων αρκετών αραβικών χωρών.

Ο πρεσβευτής της Συρίας κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι εμπλέκεται σε μια μαζική τρομοκρατική πλοκή που αποσκοπούσε στην καταστροφή της Συρίας. Είπε ότι το σχέδιο του Ερντογάν ήταν να διευκολύνει την είσοδο των τρομοκρατών στη Συρία, αφήνοντας ανοικτά τα τουρκικά σύνορα και δημιουργώντας στρατόπεδα εκπαίδευσης για αυτούς με όλα τα είδη όπλων.

Ο Δρ. Ja'afari πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν στράφηκε στην αποκατάσταση αυτής της αυτοκρατορίας, αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε την προσπάθεια της Τουρκίας να ενταχθεί σε αυτήν.

Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε επανειλημμένα τον Τούρκο Πρόεδρο για τους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία είναι εκτός νόμου στη Συρία και σε μεγάλο μέρος του αραβικού κόσμου.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail