Εκστρατεία εναντίον όσων θέλουν να μετατρέψουν την Ιστανμπούλ σε Κωνσταντινούπολη, ζητά ο Ερντογάν


Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε αργά το Σάββατο σε μια τελετή προσευχής του κορυφαίου θρησκευτικού σώματος της χώρας ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να συμμετάσχουν στην προεκλογική εκστρατεία εναντίον εκείνων που θέλουν να μετατρέψουν την Ιστανμπούλ σε Κωνσταντινούπολη, αναφέρει το gazeteduvar.com.tr.

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) πραγματοποίησε μια ειδική προσευχή τεραβίχ στην ύπαιθρο, πρόσθετες προσευχές που εκτελούνται από τους Σουνίτες Μουσουλμάνους τη νύχτα κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων. Η ειδική προσευχή σηματοδότησε την επέτειο της οθωμανικής κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης το 1453, που αργότερα μετονομάστηκε Ιστανμπούλ.

"Αυτός ο τόπος δεν είναι Κωνσταντινούπολη, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να τον δουν εδώ έτσι. Έχουμε 22 ημέρες εναντίον εκείνων που θέλουν να δουν αυτόν τον τόπο έτσι», δήλωσε ο Ερντογάν μετά την προσευχή αναφερόμενος στην επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail