Ξυπνήστε και καταλάβετε ότι Ευρώπη δεν υπάρχει: Η Ε.Ε. δεσμεύθηκε να...παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο

Η ΕΕ των 28 θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων. Δηλαδή θα παρακολουθεί την εισβολή εντός της κυπριακής ΑΟΖ τόσο από το γεωτρύπανο Fatih, όσο σε λίγες ημέρες και από το Yavuz.

Του Στρατή Μαζίδη

Όπως διαβάζουμε σε κεντρικά ΜΜΕ σύμφωνα με το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, οι «28» θα τονίζουν τα εξής: «Όσον αφορά τις συνεχιζόμενες παράνομες δραστηριότητες γεωτρήσεων στην Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο, η ΕΕ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, όπως περιγράφεται στα συμπεράσματα του Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2019, και είναι έτοιμη να ανταποκριθεί κατάλληλα και με πλήρη αλληλεγγύη προς την Κύπρο. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσορίζει την πρόσκληση προς την Κομισιόν και την ΕΥΕΔ να υποβάλουν χωρίς καθυστέρηση επιλογές για κατάλληλα μέτρα».

Πέντε γραμμές που δε λένε απολύτως τίποτε αλλά παραμέμπουν για αργότερα. Η Κύπρος όμως μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία με μπόλικη αλληλεγγύη. Είναι η ίδια αλληλεγγύη που παρασχέθηκε όταν αιχμαλωτίστηκαν οι δύο στρατιωτικοί στον Εβρο ή με τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου.

Ίσως όταν οι Τούρκοι φτάσουν μέχρι τη Λευκωσία ή κάνουν βόλτες στην Ομόνοια να παρέμβουν. Αλλά τότε θα είναι πολύ αργά ενώ τώρα το θεωρούν αρκετά νωρίς.

Καμία σοβαρή κύρωση δεν πρόκειται να επιβληθεί στην Τουρκία από την Ε.Ε. διότι πολύ απλά μέσα σε αυτήν υπάρχουν και χώρες που έχουν αρκετές δοσοληψίες (Ολλανδία) αλλά και ιστορικές διαχρονικές σχέσεις μαζί της (Γερμανία, Η.Β.).

Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι είμαστε μόνοι μας. Η μόνη διαφορά είναι ότι συγκυριακά έχουμε τη συμπάθεια των ΗΠΑ αλλά κι αυτή μέχρι ενός ορίου διότι τους δώσαμε τα πάντα, αλλά σε ενίσχυση δεν πήραμε τίποτε.  
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail