Αυτοί που βανδάλισαν την προτομή του εθνομάρτυρα Αιμιλιανού Λαζαρίδη

Αυτοί που βανδάλισαν την προτομή του Αιμιλιανού Λαζαρίδη, βανδάλισαν την προτομή ενός ανθρώπου που πάλεψε για τους υπόδουλους Μακεδόνες οι οποίοι ήταν θύματα των Τούρκων και των Βουλγάρων.

Ο Αιμιλιανός Λαζαρίδης ίδρυσε σχολεία, υπερασπίστηκε το ποίμνιό του απέναντι στις αυθαιρεσίες της τουρκικής διοίκησης, μπήκε στο στόχαστρο τόσο των Τούρκων όσο και των Βουλγάρων και των Ρουμάνων. Επίσης υπερασπίστηκε τους υπόδουλους γηγενείς απέναντι στους ιμπεριαλιστές δυνάστες τους και τους επίδοξους φασίστες κατακτήτες τους.

Αυτοί που βανδάλισαν την προτομή του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Γρεβενών που δολοφονήθηκε από τους κομιτατζήδες, βανδάλισαν την προτομή ενός ξεχωριστού ανθρώπου που βοήθησε σκλάβους να γίνουν ελεύθεροι.

Αυτοί πως υπερασπίστηκαν τον άνθρωπο; Ο άνθρωπος ανεξαρτήτως προσωπικών επιλογών έχει σπίτι και πατρίδα. Αυτοί που μισούν την πατρίδα, και όσους αγωνιστηκαν για την ελευθερία της δε σέβονται ούτε τις προσωπικές επιλογές, τις χρησιμοποιούν.

Μελίνα Κονταξή
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail